Аспарух Коев

Трансметрикс

Аспарух Коев е успешен сериен предприемач, основател и изпълнителен директор на Трансметрикс. Фирмата предлага водещ софтуер за прогнозни анализи за оптимизиране на товарния транспорт и работи с едни от най-големите логистични компании в света.
Според Business Insider Intelligence Трансметрикс е един от петте най-добри стартъпи в света, които предлагат решения, базирани върху изкуствен интелект за управление на веригата на доставките.
Аспарух е сред основателите на Sciant AG. Под негово ръководство компанията е нараснала до 350 служители, обявена е за втория най-добър работодател в България и впоследствие е продадена на VMWare.
Преди Трансметрикс Аспарух е основал и IntelliCo Solutions, консултантска агенция, обслужваща карго индустрията. Сред нейните клиенти са компании от Fortune 500, които разработват многомилионни ИТ проекти.
Темата, която Аспарух Коев избра за седмата Логистична бизнес конференция, е: „Прогнозно оптимизиране на логистиката: реални решения за висока ефективност.“ Къде се прилага прогнозно оптимизиране? Как би бил приложим този процес при оптимизация на складовите смени и процеси? На тези и на още важни въпроси за прогнозното оптимизиране на логистичните процеси ще отговори лекторът.