Мастерклас Управление на склада - ден втори

18.06.2018

Мастерклас Управление на склада - ден втори

На 15 юни в рамките на 90 минути Калоян Първов, ръководител отдел Складово стопанство в Производствения център на Кока-Кола ХБК България в Костинброд, разказваше за добрите практики в центъра и отговаряше на въпроси.

В презентацията на Калоян имаше много факти и числа: „Около 100 буса и между 40 до 70 големи камиона излизат от базата ни всеки ден. Имаме 12 точки за товарене. Всички автомобили са на контрактори, но ние организираме маршрутите - и между складовете, и до клиентите. Половината бусове нощуват в базата в Костинброд, на територията на завода, и се зареждат през нощта. На сутринта идват пласьорите и потеглят. Другата половина идват след 6 часа сутринта и ги товарят. В София най-натоварен е първият курс. Около 70 – 80 буса тръгват към търговските обекти сутрин и 30 – 40 потеглят до 14 ч. Както ръководството на склада,  така и всеки един служител е въвлечен в този процес. За оптимизация на процесите използваме различни методологии, като Lean и Six Sigama.“

Колегите му от аудиторията се интересуваха през какви колебания и трудности е минал екипът на Калоян при оптимизиране на дейностите, как се извършва контролът при миксирането на палетите, как хората се стимулират, ако работят без грешки.  

Още 30 минути трябваха на финала на Калоян Първов, за да отговори лично на интереса на хората към неговата работа.  Факт, който направи екипа на Българска Транспортна Преса горд, че Мастерклас "Управления на склада и доставките", като част от събитието "ЛОГИСТИКА В ДЕЙСТВИЕ" е точният формат за споделяне на добри практики между колеги.
Накарая пред уморените, но готови да чуят още новосоти хора в залата, отново застана миналогодишният лектор Боян Джамбазов, национален мениджър Логистика в Мувио Лоджистикс, който сподели с колегите си какви оптимизации е направил в маршуртизирането на дистрибуцията на компанията.