ЛОГИСТИКА В ДЕЙСТВИЕ ще се проведе в новия cargo-partner iLogistics center

28.05.2018

ЛОГИСТИКА В ДЕЙСТВИЕ ще се проведе в новия cargo-partner iLogistics center

Модерният логистичен комплекс се намира в района на летище София, близо до метростанция Софийска Света гора. Точният адрес е София, ул. „Подполковник Васил Златарев“ 44 А (GPS координати: 42.674085, 23.413870).

Чистата логистика в cargo-partner iLogistics center ще се развива върху площ от 13 000 кв.м, разделени в 2 халета, високи по 14 м. Използваемите височини са 12 м, а палетоместата са 22000. Отделно има зони за претоварване, товарно хале и сектор за малки пратки, специално за интернет търговията, тъй като търсенето на 3PL услуги от страна на електронните магазини постоянно расте. От особено значение при избора на мястото е било наличието на работещ жп коловоз в парцела, който ще даде възможност да се разтоварват вагони директно в един от складовете. Новата база, също както и досегашните, които притежава фирмата, ще бъде сертифицирана по стандартите TAPA, HACCP, GDP, ISO и AEO. В логистичния център, освен обичайните товари, ще се складират още опасни, ценни, обемни, температурно контролирани стоки и товари под митнически контрол. И в новите складове карго-партнер ще продължи да предлага голям набор от допълнителни услуги като специфични софтуерни решения, (благодарение на единствената по рода си у нас система СПОТ), онлайн наблюдение на складираната стока от типа 24/7, дистрибуция, етикетиране, комисиониране, обратна логистика и много други.
Изграждането на модерния комплекс в София е част от глобалната стратегия на cargo-partner Gmbh (част от която е карго-партнер ЕООД) за разрастване и стабилизиране на позициите на компанията в цяла Европа. Холдингът строи собствени бази и в други ключови държави като Австрия, Германия и Словения.