Списание ЛОГИСТИКА организира през 2020

ОСМА ЛОГИСТИЧНА БИЗНЕС КОНФЕРЕНЦИЯ

Логистиката и веригите на доставки
след COVID-19

27 октомври 2020 г. (вторник)
София Ивент Център (SEC) – Парадайз център, София

 
Живеем във време на промени. Живеем във време, когато трудно могат да се правят планове и прогнози. Живеем във време, когато традиционните бизнес модели все повече се трансформират.

Но все пак някои неща се запазват. И едно от тях е ЛОГИСТИЧНАТА БИЗНЕС КОНФЕРЕНЦИЯ - най-голямото събитие в логистичния сектор в България, която ще се проведе за осма поредна година в края на октомври. Да, не знаем дали тогава ситуацията ще позволява събиране на много хора в една зала, дали хората ще искат да се събират, дали лекторите ще могат да дойдат на живо... Много неща не знаем, но едно е сигурно –  ЛОГИСТИЧНАТА БИЗНЕС КОНФЕРЕНЦИЯ в София ще се проведе.  Дали изцяло на живо, дали комбинирано на живо и онлайн – ще покажат условията и ние организаторите от Българска Транспортна Преса и списание ЛОГИСТИКА ще сме гъвкави съобразно с тях. Ще я организираме, защото смятаме, че е необходима. Защото COVID-19 вече промени света на логистиката и веригите на доставки и защото тези промени ще са дългосрочни, защото тепърва ще се променят стратегии и бизнеси и защото точно в тези условия най-много имаме нужда да чуем новото, да споделим опит и да се поучим от чуждия, да се срещнем с колеги и съмишленици..

Ето защо за 2020 г. избрахме темата Логистиката и веригите на доставки след COVID-19.

Акценти на Логистичната бизнес конференция 2020:

Стратегии след кризата: Утрешният ден – най-доброто от двата свята
Ускорена дигитална трансформация: Как да съкратя пътя към дигитализация на бизнеса си
Управление на промяната: Устойчиви мрежи за доставки и интеграция в последната миля
Сигурност в снабдяването: Инвестиционни проекти и 24/7 операции в склада

 
Случи се това, което никой стратег не можа да предвиди – глобалната икономика спря за няколко месеца. COVID-19 предизвика неочакван и много силен трус върху производството, доставките и потреблението. И предизвиква ефекта на доминото в цялата верига на доставки.

После дойде утрешният ден, в който трябва да се поправя счупеното и с бързи и иновативни решения да се трансформират транспортни мрежи и логистични решения. Глобалното производство и търговия започват бавно да се задвижват, но изникват и ще изникват нови кризисни ситуации, на които логистиката трябва да отговори със смели решения и с нови бизнес модели.

Силата, която технологиите показаха по време на пандемията, предизвика логистичните мениджъри да си зададат много въпроси: как да съкратя пътя към дигитализацията, как да подобря управлението на риска, как да направя веригата на доставки по-прозрачна и устойчива, как да имам по-големи буфери, каква да е следващата ми трансформация в склада и във веригата на доставки? Със сигурност ускорените темпове на дигитализация, по-широкото използване на роботи в складовете, въвеждане на системи с изкуствен интелект са едно от задължителните неща, за тези, които искат да останат успешни и в бъдеще. Кои са далновидните стратегии за по-добър бизнес, по-ефективни служители и по-сигурни доставки?

За всичко това ще говорят лекторите на Осмата ЛОГИСТИЧНА БИЗНЕС КОНФЕРЕНЦИЯ. Тези, които вече са присъствали на предишните й издания, са се убедили, че тя е чудесно място за партньорско споделяне на добри практики, където всеки научава нещо ново и си тръгва с прозрения и нови бизнес контакти.

Нашата цел като организатори е да дадем възможности на мениджъри и специалисти от всички браншове да научат от първо лице за успешни транспортно-логистични решения, които ще им позволят да създадат свои стратегии за преднина в новото днес и новото утре.

Адрес на събитието:  Sofia Event Center (SEC), гр. София, бул. Черни връх 100, Парадайс Център ет. 3

 

Вижте по-долу кратко видео, представящо Логистичната Бизнес Конференция 2019.

 

 

Лектори на Логистична Бизнес Конференция 2020

Николай Божилов

Юнимастърс

Хю Уилямс

EFESO Consulting

Марек Рожицки

Експерт по КЕП и последната миля

Мариета Григорова

Гебрюдер Вайс

Явор Панталеев

ОЙРОШПЕД

Минко Лазаров

Техникъл Сълюшън

Моника Митева

DHL Експрес България

Милен Райков

EY България

Антон Крантев

Konica Minolta

Станислав Димитров

Карго планет

Светослав Тодоров

Белуга Ай Ти

Красимир Димитров

А1 България

Ивайло Цанов

Транспрес

 

Партньори на Логистична Бизнес Конференция 2020

 
 

Логистична Бизнес Конференция 2020 в кадри